Mamzie d' Collections

By: Nor Siran

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-Jan-2099 01:26 Email | Share | | Bookmark

 



Titik permulaan saya tertarik dengan jahitan manik ni ialah apabila saya melayari internet.fp pertama saya jumpa ialah Kak Khaty.Dari situ saya menemui fp yg lain.Dari fp merekalah saya terus terjerumus dunia manik ni.Di sini saya ingin mengucapkan berbnyk terimakasih kepada my sifu Amoi.
Kepada sifu jahitan baju Kak Zaidah yg tk lokek ilmu, terimakasih di atas segala tunjuk ajar yg telah diberikan.





Disini saya jgk ada menerima tempahan menjahit baju kurung dan kurung riau serta jahitan manik.
Kepada yg ingin menempah boleh hubungi saya di;



Tel/Sms : 012-9813260
Email : mamarus68@yahoo.com
Alamat : No.50,Lorong Kg. Padang 13,
Taman Impianku,
Jalan Sungai Lembing,
25200 Kuantan, Pahang.









Quote:
Beauty : Salam perkenalan.Tak tau lak Taman Gelora ada jual karipap.
Macam ni nak try carilah....


Tuesday, 2-Dec-2008 13:08 Email | Share | | Bookmark
Kasih Ibu.

01
02
03
View all 4 photos...
Design ni diberi nama Kasih Ibu sebab saya membuatnya dengan penuh rasa kasih sayang untuk satu-satunya anak perempuan saya Shiela.
Beliau telah berumahtangga dan tinggal di Tangkak,Johor.
Jika ada rezeki awal tahun depan saya naik pangkat jadi nenek.







Friday, 7-Nov-2008 18:57 Email | Share | | Bookmark
Bunga Pink

Bunga Pink
Sehelai baju kepunyaan anak Che Ma yang bersekolah di tahun 5.
Kali ni dia hantar baju kurung chiffon pink.
Minta buat jahitan manik simple di tangan sahaja,
Tapi entah kenape...jadi design ni...
Mungkin teruja dengan warna kain tersebut.
Kalau boleh nak letak seluruh baju tapi dia pesan hanya tangan sahaja.
Alhamdullillah...dia suka design tersebut..


Glitter Graphics




Friday, 7-Nov-2008 13:06 Email | Share | | Bookmark
[b][size=18]Manjalara[/size][/b]

 
 
 
Bahagian tangan 2 lapis..untuk mengisi kekosongan pada chiffon lalu saya jahitkan design manjalara..
Pada hujung kedua-dua helaian tangan saya jahitkan lingkaran manik...
Baju kurung riau ni dipunyai oleh anak Che Ma yang tinggal di asrama...
Nak dipakai untuk ke suatu majlis yang akan diadakan di asrama tersebut.
Tema mereka 'Alam', so anak sahabat saya ini memilih baju warna light brown...baju dijahit oleh ibunye sendiri dan dia meminta saya jahitkan manik pada baju tersebut....
Masa ni tengah migrain yang amat sangat...no idea..so saya watkan saja lingkaran manik dan manjalara...
Setelah dipulangkan pada empunya diri...teramat gembira kerana warna pada manik tu boleh matching dengan tudung dan kasutnya...
Budak sekarang dah pandai matching wei...





Saturday, 25-Oct-2008 13:27 Email | Share | | Bookmark
NO NEW UPDATE AT THIS MOMENT...

Kepada semua yang melawat ke fp ni terimakasih saya ucapkan kerana masih sudi melawat ke rumah saya yang tak seberapa ini.
Sejak kebelakangan ni memang sibuk dengan berbagai macam perkara.
Memang ada jahitan manik tapi lupa nak ambik gambar untuk update di fp ini...sebab semua dah diambil oleh tuannya...tak ingat langsung nak ambik gambarnye...
Insyaallah bila ada masa yang terluang akan saya update semula fp ini..
Sambil melawat ke fp ini ..jemputlah singgah ke http://www.pekanrabu.biz
macam2 ada di sini...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net